header15

Laatste nieuws

Sinds 11 april 2022 vangt TiNtaan Oekraïense leerlingen op. Hiervoor is een nieuwe locatie geopend aan de Venninkweg. We maken gebruik van de noodlokalen van OBS Kolmenscate.

De afgelopen weken is er behoorlijk hard gewerkt in de noodlokalen. Alles werd in gereedheid gebracht voor de opvang van Oekraïense leerlingen. Alle lokalen zijn leeggehaald, spullen uitgezocht, weggedaan, er is geverfd, schoongemaakt en ingericht. Een mooie samenwerking tussen Kolmenscate en TiNtaan.

Maandag 11 april was het dan eindelijk zover. De eerste 23 kinderen hadden hun eerste schooldag in Nederland. Enigszins onwennig en onder toeziend oog van de krant kwamen ze de school binnen.

We zijn nu een paar weken verder en de kinderen zijn al een beetje gewend. Inmiddels zijn er al weer nieuwe leerlingen bij gekomen en gaan er ongetwijfeld nog meer komen. Ook hebben we afgelopen week al gezien dat de kinderen van Kolmenscate en TiNtaan al samenspelen tijdens het buitenspelen. Goed om te zien.

Hoe de toekomst eruit gaat zien weet niemand. We kunnen dan ook niet aangeven hoelang we in de noodlokalen blijven. Voorlopig zijn we heel blij met deze locatie en de samenwerking met Kolmenscate.

 

Hartelijke groet Team TiNtaan, Kolmenscate